BETŰMÉRET

Iconologia psychopatologica

2011. március 29 - szeptember 15.

A kiállításon bemutattuk Hárdi István pszichiáter, kandidátus, címzetes főiskolai tanár életművét, fénykép és rajzgyűjteményét.

A professzor 1950 óta kezdte betegeitől gyűjteni a rajzokat. Gyűjteménye 85 174 rajzból áll, amely 4710 sorozatot tartalmaz. Ezek a kezelés előtt, közben és után készült rajzok jól tükrözik az állapotváltozásokat, a kóros és gyógyult állapotokat. A tárlat nem csupán a szakembereknek volt jelentős, hanem a nagyközönségnek is, mivel kiállított anyag segíthetett megértőbbé tenni a látogatókat a szenvedések, lelki betegségek, elmebántalmak iránt, és a kirekesztő előítéletek ellen.

A kiállítás támogatói voltak a Magyar Pszichiátriai Társaság, a Lilly Hungária Kft., és a Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria.


2x2 Outsider Art Fórum és art fair

2011. október 6-9. 
Münster, Németország


II. Művészetterápiás Világkongresszus

2011. augusztus
Budapest, Kongresszusi Központ

A rendezvény idején 109 alkotást mutattunk be a BAB Galéria gyűjteményéből. A kiállítást három tematikus részre osztottuk:
- a 2010-es PsychArt24 művészeti maratonon készült képek
- art brut alkotók képei
- a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Kreatív és Művészetterápiás Műhelyében, terápiás célból készült festmények, rajzok. 


Kiállítás Reykjavikban

2011. augusztus 31-től szeptember 5-ig Izland fővárosában, Reykjavikban mutatkoztunk be az újonnan épült Kongresszusi Központban (HARPA), az Európai Kognitív és Viselkedésterápiás Szövetség (EABCT) Kongresszusának keretében.